Ezzel nagyjából el is mondtam mindent erről a receptről :) Az eredetijét annak idején a Mindmegettén találtam valamilyen nyári desszert vagy hasonló néven, de ami a kalóriatartalmat illeti, inkább fókavadászoknak való.
Kell hozzá:
- 25 dkg mascarpone (vagy krémsajt házilag: Piszke, Wise Lady)
- 25 dkg túró
- 4-5 ek porcukor (ne legyen túl édes)
- 1 ek rum vagy 1 tk vaníliakivonat
- citromhéj
- 2 dl tejszín
- 10 dkg babapiskóta
- 30 dkg fagyott málna/szeder
Este az első öt hozzávalót összerobotoljuk, belekeverjük a felvert tejszínhabot, majd a fennmaradó két összetevővel felváltva méretes, zárható műanyag dobozba rétegezzük a következőképpen: krém, babapiskóta, málna, krém. A krémben és málnában lévő folyadék hatására másnap reggelre a piskóta átnedvesedik, és az egész szeletelhetővé válik, jöhet az evés.
A málna átütő, színes leve miatt ne számítsunk szépségdíjas desszertre, vendégek elé csak poharakba előre kiadagolva tenném. Olyan, mint a tojásmentes tiramisu: masszív zsírtartalma ellenére meglepően frissítő és könnyed - ez egyben a hátulütője is: csak eszi az ember, eszi, eszi... és pár óra múlva egyszer csak azt veszi észre, hogy elcsapta a hasát. Inkább négyfős mennyiség, kettőnknek több napi zsíradag.
Diszkusszió