Megtaláltam a menüben a statisztikákat! Nagyon izgalmas vagy vicces keresőkifejezésekről egyelőre nem tudok beszámolni, mégis van egy toplistás találat (a rakott krumplin kívül, persze).
Szerencsétek van, pajtikáim, mert a Bounty tortát Príma Konyha módra már én is elkészítettem. A receptet nem másolom be, de adok néhány jó tanácsot, mert eredeti formájában nem volt annyira kelendő, bár betoltunk pár szeletet, mire rájöttünk, mi a baj.
A PK-ban kipróbált receptek szerepelnek, de ebben az esetben legalábbis megkérdőjelezném ezt az állítást, mert tölteléknek még 3 dl tejszín is sok volt, és egyébként is ez a recept kényes pontja (a tészta finom). A kókusz eleve marha zsíros, fojtós, és ehhez még jön a tejszín, ami az egészet iszonyú nehézzé, szó szerint nyögve nyelőssé teszi. Szóval szerintem tejszínes pudingporból főzött pudingba keverjétek a kókuszt, de előtte akár fel is lehetne forralni a tejet (vagy tejszínes tejet) a kókusszal, és úgy pudingot főzni. Vagy hagyományos tortaként vágjátok fel, és alig tegyetek bele tejszínes tölteléket.
És még egy tipp, bár a módosított receptet ez nem érinti. Nem tudom, mások hogy éreznek, de szerintem a habfixáló a marketingesek agyszüleménye. Nem is feltétlenül E-anyag tartalma miatt, mert a szörnyű mellékízű növényi habalapokat (Hulalá, Halta, Gran cucina - bár lehet, hogy az főzéshez való - stb.) meg sem közelíti. Egyszerűen feleslegesnek tartom. A jó zsíros (min. 30%) ultrapasztőrözött habtejszínt simán fel lehet verni, aztán akár egy hétig is megmarad a hűtőben, nem ereszt levet (savót, ha minden igaz).
Én Okééé zacskóst vagy dobozost használok, illetve a Penny Marketben kapható legolcsóbb (100 Ft/2 dl), aktuális UHT márkaterméket, és ugyan felmerült már bennem, hogy vajon tényleg tehénből származik-e, de végül is tejszín ízű, és a belőle vert hab is gyönyörűen tart. Hitetlenek próbálják ki, hogy néhány kanál jóféle tejszínt keményre felvernek, és egy kistányéron a hűtőbe teszik pár napra. Ha valaki mindenáron fixálni akar, alternatíva még az agaragar. (Nem vicc, most néztem meg, így kell írni.) Friss tejszínnél viszont megint tök mindegy, mert az úgysem áll el annyi ideig, hogy összeeshessen.
Diszkusszió