Tojás nélküli kalács, ami a gyümölcs miatt nem szárad ki egy nap alatt. Az eredeti recept rágicáé, de az abban a formában szinte folyik, és tényleg csak kenyérsütőgépben süthető meg. Tegnap dekára lemértem, mennyi almához mennyi liszt szükséges. Ennél többet is elbír, ez így egy lágyabb tésztájú (laposabb) kalács lesz, amiből két darab beteríti a nagy gáztepsit.
-
40 dkg finomliszt
-
csipet só
-
23 dkg reszelt alma (két kisebb példány)
-
1 ek citromlé
-
5 dkg cukor
-
2,5 dkg (1/2 kocka) friss élesztő
-
3 dkg puha vaj
-
1 marék apróra vágott citromfű
-
opcionálisan kandírozott citromhéj
Dagaszt, egy órát keleszt, két kalácsot fon, vajazott tepsire fektet, hideg sütőben kb. fél órát pihentet, süt. Nekem 200 fok alsó-felső sütésen 25 perc úgy, hogy ki sem veszem a tepsit, csak rögtön ráindítom a fűtést.
Diszkusszió