Hát, marhára nem érek rá mostanában, de csak nem maradok ki az Eseményből! Szóval például itt olvashattok a zöldborsról magyarul, és itt meg itt angolul.
Zöldborsmártás
- 1 púpos ek száraz zöldbors
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- 1 ek méz
- 2 ek dijoni mustár
- só
- 5 dkg vaj
A zöldborsot egészben vagy durvára törve lefedett lábosba szór, rá kevéske vajat, erős lángon vár, amíg pattogni kezd (ez kb. 2 perc - az első adagot sikerült odaégetnem). Ekkor bor ráönt, bele tejszín, méz, mustár, kiforral, a végén bele a vaj, kóstol. Én csaltam: teáskanálnyi keményítővel sűrítettem.
Az egész nincs tíz perc. Gyors, csípős, bár azt hiszem, valami hiányzik belőle, vagy csak túl régen ettem. Elvileg marhához, de szerintem sózott-borsozott, vajban sült csirkéhez is jó volt.
Diszkusszió