Nyár elején kaptam három tő koktélparadicsom palántát. Kicsit későn sikerült kiültetni őket, de már a teraszkorlát tetejéig érnek, és már a negyedik fürt virágot-termést hozzák.
A teraszkertész büszkesége
2007.06.19. 12:17 t3v, az okostojas
6 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr34101649
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
lorien · http://lorien.blog.hu 2007.06.19. 14:17:21
Szép! én is tervezek hasonlót, csak még nem értem odáig, hogy hazavigyem, pedig már szépen növöget a palántám :)
bagusz · http://blog.truffle.hu/ 2007.06.19. 19:26:41
hah nekem még csak virágok vannak :O
Ana · http://hedonism.freeblog.hu/ 2007.06.19. 20:25:46
burgonyát is simán tudnál, ha van kicsi erkélyed. Komolyan mondom, nincs finomabb, mint a földből azonnal lábasba kerülő főtt burgonyánál. Leírhatatlanul zamatos, finom, édes, krémes. Na meg gond sincs vele. Elég egy zsák föld, vagy egy cserép.
Na meg a cserepes fokhagyma :)
Na meg a cserepes fokhagyma :)
t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.06.19. 21:31:51
Azért nem tervezem túlzásba vinni a háztájit :) Őszintén szólva csodálkozom, hogy a paradicsom így bírja a gyűrődést. Kizárólag sziklakertbe való virágokat tartok, mert odakint van vagy 60 fok, és minden más kihalt. A parinak úgy tűnik, jót tesz a meleg, cserébe persze sokat kell öntözni.
Ana · http://hedonism.freeblog.hu/ 2007.06.19. 21:40:43
A friss burgonya egy kullináris élvezet, ami mindenkinek nagyon nehezen és ritkán adatik meg. Már fél óra múlva is más a cukor/keményítő tartalom és a végeredmény.
A paradicsom nagyon csípi a meleget, jó édes lesz tőle. Ugye meleg vízzel locsolod, nem csap hőmérsékletűvel? erre elég kényes. Mi vödörben odakészítjük 1-2 órával korábban és akkor a nap átmelegíti neki.
Na tessék. Végre okoskodhatok nálad. Ritka pillanatok egyike. :)
A paradicsom nagyon csípi a meleget, jó édes lesz tőle. Ugye meleg vízzel locsolod, nem csap hőmérsékletűvel? erre elég kényes. Mi vödörben odakészítjük 1-2 órával korábban és akkor a nap átmelegíti neki.
Na tessék. Végre okoskodhatok nálad. Ritka pillanatok egyike. :)
t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.06.19. 21:47:54
:))) Van egy böszme vödör odakint, abban hozom létre az állott vizet, és azzal öntözök.
És ne feledjem, egy ilyen kis állatka porozza be nekünk a virágokat, és garantálja a jó termést:
www.schefferj.ps.hu/images/Insects/2007_KacsaFarkuSzender03_800.jpg
És ne feledjem, egy ilyen kis állatka porozza be nekünk a virágokat, és garantálja a jó termést:
www.schefferj.ps.hu/images/Insects/2007_KacsaFarkuSzender03_800.jpg
Diszkusszió