"Ez aztán a finom csemege, és veszettül könnyen készül. Különösen jól mutat egy jénai tálban, mert sütés közben rétegekre válik. Alul a citromos-kocsonyás sodó somolyog, és szivacsos-habos kéreg fedi a tetejét. Mmmmmm... nagyon jó!" :) Jamie Oliver: Egyszerűen csak főzz! Itt egy kép is, az enyém nem érte meg a másnapot (ti. a fotózáshoz szükséges természetes fényt).
Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 12 dkg (vaníliás) cukor
- 2 tojás
- 6 dkg finomliszt
- 1/4 tk sütőpor
- kb. 2,8 dl tej
- 1 citrom héja és leve (kb. 3 ek)
Egy csipet sóval felverjük a fehérjét. A vajat a cukorral kikeverjük, aztán bele a sárgájákat, citromhéjat, lisztet, majd a tejet és a citromlevet. Lazán beleemelgetjük a fehérjehabot. 200 fokos előmelegített, gőzös sütőben kb. 35-45 perc, amíg a teteje megszilárdul. Langyosan, hidegen frissítő nyári édesség. Jamie szerint négy, szerintem legfeljebb két főre.
Diszkusszió