Az elmúlt napokban ezeket próbáltam ki, időrendi sorrendben:
Krumplis pogácsa (Ana)
Az eddigi legjobb, pedig már többféle receptet is teszteltem. Isteni puha, kellemesen krumplis. Fele zsírral készült, tej nekem nem nagyon kellett bele, és megsült 20 perc alatt. Ezentúl mérni fogom a hozzávalókat...
Könnyű citromos sütemény (Kicsi Vú)
Elsősorban azért esett erre a választásom, mert ki kellett próbálni a mindentudó robotgéphez frissen beszerzett citrusprést. Ezennel én is csatlakoznék az ódákat zengő tömeghez. A piskótát nem szeretem, de ez egyszerűen turbó jó, üde meg citromos meg minden. Külön öröm, hogy kaptam falusi, kizárólag kukoricával etetett tyúkból származó tikmonyt - a szemmel látható különbség :)
Főzött limonádé (Nemisbéka)
Mindig is gondot okozott a pontos arányok eltalálása. Dicshimnusz a kommentben. Azóta családtaggá vált.
Magos barnakenyér (Bundásalma)
Candidások is ehetik. 2,4 dl-es csészével mértem, és a képekkel ellentétben nekem ragadt a tészta, utána kellett liszteznem. Tényleg lassan sült meg, úgy, ahogy le volt írva. Ízében és állagában a tömör német rozskenyerekre emlékeztet, de a sok napraforgómagtól (szezámmag helyett is) egyértelműen szotyi íze lett. Buliba partikenyérnek nem ajánlott, ugyanis hatékonyan serkenti az emésztést :)
A következő jelölt is hasonló: ír szódás kenyér. Az említetten kívül egyébként még sosem sütöttem szódabikarbónás kenyeret, de megvan az az előnye, hogy igen gyorsan elkészül, ezért most ezzel kísérletezek.
Karamellfagylalt (Chili&vanília)
Emberiség elleni bűntett - és én nem is tudok karamellt készíteni! Ezzel próbáltuk ki az említett mindentudó robotgépre szintén frissen beszerzett fagylaltkészítő feltétet (a robotgépnek külön postot szánok). Amikor a tejet ráöntöttem a karamellre, olyan vidám formák jöttek létre, hogy kihalásztam egy keveset, és amikor a gép kevergette a masszát, beleszórtam, hogy ropogjon a fogunk alatt. Nekem édesebb volt a kelleténél, de az a tömény karamellíz valami embertelen jó.
Csak félve vallom be, hogy kispóroltam egy sárgáját, de legközelebb talán még egyet ki fogok, mert ebben a pillanatban 14 fehérje várja a pici fagyasztóban a felhasználást, de valahogy pont nem olyan süteményhez van kedvem, amihez az kellene. A megfőzött alapanyag éjszaka a hűtőben állva így is pudingszerűvé sűrűsödött. És azt is tesztelni fogom, hogy másfélszer vagy kétszer ennyit készítek, és egymás után kikevertetem a fagyigéppel, mert mosogatás közben az volt az érzésem, hogy az akkuban még bőven van kraft.
Diszkusszió