A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Everybody is Hungarian

2007.06.12. 20:46   t3v, az okostojas

Ez George Mikes egyik örökbecsű írásának címe. A Kispad (Ch&V) által a legjobb evős filmeknek titulált műveknek a felét, ha láttam, az Étel, ital, férfi, nő című tajvani opuszra mindazonáltal muszáj volt előbb-utóbb sort keríteni, annyian dicsérték.

A kaják meg a sütögetés tényleg jól néz ki, ennek fényében alig merem leírni, hogy ma szimpla pörköltet ettünk tarhonyával és tejfölös uborkasalátával. A filmet magát azonban összességében (sztori, fényképezés stb.) a legjobb esetben is középszerű limonádénak mondanám - de én nem különösebben rajongok a szájbarágós-tanulságos dolgokért. A 10. percnél kezdődő jelenet viszont felejthetetlen: az 1994-es filmben feltehetően a magyar-kínai barátság folyományaként feltűnik egy jól felismerhető, szögletes, nem is túl lerobbant Ikarus busz!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr4397542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beau 2007.06.13. 10:08:41

szia :) látom szépen átszabtad a blogod dizájnját :)
árdul el KÉRLEK hogy hol találom a html forrást a szerkesztőn belül :):):)
puszillak!!

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.06.13. 13:04:29

Ez egy eredeti sablon, még nem volt időm átszínezni, szóval nem pontosan értem, mit szeretnél :) A jobb oldali oszlop elemeit az admin/megjelenítés/oldaldobozokban lehet moduláris formában a helyükre ráncigálni, teljesen hülyebiztos rendszerben. A css fülre kattintva módosíthatod magát a sablont (színek, fejlécbe kép stb.).

A bejegyzéseket pedig eleve html-ben szerkesztem, mert az FCK editor csak IE-ben működik, de a Forráskódra (az első kép a bejegyzés szerkesztésénél) kattintva az is kiadja.

Ez a blog.hu szerkesztési segédblogja, itt találsz egy csomó infót, bár mostanában nem nagyon reagálnak:
bajkonur.blog.hu/

zsurkenyer 2010.01.22. 11:19:04

Szia,

dehogy,szó sincs magyar kínai barátságról:)

Ezeket a kocsikat '92 ben szállítottuk Tajpeibe,ha jól emlékszem 640 darabot vettek egy csomagban.

IK 260.48 típusszámon futottak.

4-5 évvel ezelőtt még futottak,nem tudom megvannak-e még,de valószínűleg már kivonták őket a rendszerből.

Üdv
zsurkenyer

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2010.01.23. 15:56:06

Köszi az infót! Ez a második műszaki jellegű hozzászólás a blogon, az elsőt a kézi robotgépemhez kaptam :)
okostojas.blog.hu/2007/05/02/aka_komet_rg_25
süti beállítások módosítása