A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Meggyes túrógombóc

2007.07.12. 11:18   t3v, az okostojas

Mamma szerint az övé az igazi. Piszke szerint is :) - az ő változatát még kíváncsian várom. Én Horváth Ilonán szocializálódtam, és máig nagyjából az ő receptje alapján készítem, de egy szakács ajánlása alapján teszek bele vajat (50 dkg túró, 2 dl búzadara, 3 nagy vagy négy kisebb egész tojás kicsit felverve, két kanál cukor, egy nagy kanál vaj, nagy csipet só). Éjszakára megy a hűtőbe pihenni és nedvszívni, másnap főzöm ki, szétesés így kizárva.

A masszához nem nagyon érek hozzá kézzel: villával alaposan összekeverem, aztán másnap a forró vízbe mártom a kanalat, és azzal szaggatom. Na jó, az ujjammal kicsit megigazítom a felszínét - így leginkább túrótojások :) keletkeznek. Ebben az esetben előtte mindegyikbe belenyomtam egy fahéjas cukorba forgatott, kimagozott meggyszemet. Ekkora mennyiség meghempergetéséhez kb. 10 dkg vajon pirított zsemlemorzsa szükséges.

8 komment

Címkék: meggy túró

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr84115615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ana · http://hedonism.freeblog.hu/ 2007.07.12. 12:01:17

Nem is! Mert az enyém az igazi! Meg Anyunak is van igazija :D

anyu(ha) · http://anyuhamos.freeblog.hu/archives/2007/01/16/Turogomboc/ 2007.07.12. 13:40:45

Van bizony, igazi túrógombóca mindenkinek van :D

És akkor most egyszuszra felfedeztem a mákos túrós gombócot, a kézkímélő gombócgyártást, sőt azt is, hogy a ribizlitortát más is ismeri rajtam kívül :)

Fűszeres Eszter · http://fuszereslelek.blogspot.com/ 2007.07.12. 16:15:02

Szerintem meg az enyém az igazi, aszaltmeggyel!
;-)

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.07.12. 17:24:08

:))
Aszalt meggy, ááá! A mazsolát ki nem állhatom, de a meggyet bármilyen mennyiségben képes vagyok behabzsolni. Kár, hogy a rohadékok piszok drágán adják, bár nem panaszkodom, így is mindig van itthon legalább egy kevés.

nyarikonyha · http://www.nyarikonyha.blogspot.com 2007.07.12. 21:55:06

na és akkor mi van az én epres és kajszibarackos túrógombócommal? Azért a kajszis a császár, és kész!

Mamma · http://dallacucina.freeblog.hu 2007.07.15. 19:01:02

No, hát én nem mondtam, hogy az enyém az igazi:-)) De hogy most mondod, tényleg!
Pedig a lényeg kizárólag a kétszersült!!

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2007.07.16. 20:03:39

A Molnár B.-Bittera páros mákos túrógombóca az erre tévedőknek:
buvosszakacs.blog.hu/2007/06/25/makos_turogomboc