A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Óvakodj az uborkától!

2007.07.01. 17:38   t3v, az okostojas

Sokakkal ellentétben ki nem állhatom a kovászos vagy az ecetes uborkát, és csak a jól fűszerezett csemege uborkát vagyok képes elfogyasztani - abból is elsősorban azt, amit a nagymamám tett el régebben, de őt hajlott korára való tekintettel sajnos kénytelenek voltunk kitiltani a…

6 komment

Jin-jang mousse (VKF! #6)

2007.06.30. 13:56   t3v, az okostojas

A kiírás olvastán először olyan, mára már közhelyszerűvé vált ízpárok jutottak eszembe, mint csili és csoki, gyömbér és csoki, narancs és csoki, levendula és csoki, menta és csoki (brr!) - mert azt rögtön tudtam, hogy csakis édesség jöhet szóba :) Végül tétékás énem…

11 komment

Címkék: csoki tejszín citrom/lime

A gourmet bűnei

2007.06.29. 13:15   t3v, az okostojas

Ambivalens érzéseim vannak a kördésekkel kapcsolatban, de hátha most gazdagabbak leszünk néhány titkos termékkel és lelőhellyel. Néhány napja vetődött fel, hogy mindenki nézzen mélyen magába, és valljon be legalább egy olyan terméket, amit gasztrosznob énje cikinek tart, de…

7 komment

Financier

2007.06.28. 15:15   t3v, az okostojas

Megkezdtem a lefagyasztott tojásfehérjék feldolgozását, hogy a helyükre ismét beférjen a fagyikészítő feltét akkuja. A financier-ben az a legjobb, amikor a vaj sül, és diós-vaníliás ghí illat lengi be a konyhát. És persze amikor esszük. A belseje jó rágcsás, nagyon finom, de…

1 komment

Címkék: tojásfehérje

A gasztroblogger titka

2007.06.27. 12:30   t3v, az okostojas

Tegnap összefutottam Ildinkóval, és 5% kedvezmény reményében együtt felkerestük a helyi HerbaHáz kirendeltséget. Fel kell tennem a kérdést, hogy minden gasztroblogger pici és vidám, vagy csak nekem magasak az elvárásaim? :)És lett egy közös titkunk. Van valami, amit mindig a…

37 komment

Joghurt házilag

2007.06.26. 20:05   t3v, az okostojas

Anyuha haszontalan konyhafelszerelési listájába tökéletesen beleillik a joghurtkészítő gép. Mostanra a konyhám is elérte azt a hőmérsékletet, amikor már joghurtot lehet készíteni benne, mert biztosítva van az egyenletes meleg. Kezdetnek azt javaslom, fél liter tejjel…

5 komment · 1 trackback

Csodás citromos puding

2007.06.25. 14:52   t3v, az okostojas

"Ez aztán a finom csemege, és veszettül könnyen készül. Különösen jól mutat egy jénai tálban, mert sütés közben rétegekre válik. Alul a citromos-kocsonyás sodó somolyog, és szivacsos-habos kéreg fedi a tetejét. Mmmmmm... nagyon jó!" :) Jamie Oliver: Egyszerűen csak…

1 komment

Címkék: citrom/lime

süti beállítások módosítása