Ambivalens érzéseim vannak a kördésekkel kapcsolatban, de hátha most gazdagabbak leszünk néhány titkos termékkel és lelőhellyel. Néhány napja vetődött fel, hogy mindenki nézzen mélyen magába, és valljon be legalább egy olyan terméket, amit gasztrosznob énje cikinek tart, de rendszeresen helyet kap a konyhájában. A titkot bevallani nem kell félnetek jó lesz - végül is mindannyian emberből vagyunk :)
Ez részben talán átfed egy régebbi kördéssel (amikor olyan gasztro vonatkozású dolgot kellett említeni, amit mások jó eséllyel nem tudnak a célszemélyről), de valamivel konkrétabb. Kizárnám a leveskockát (én nem tartok, de komolyan) és hacsak nem muszáj, ne Plus márkatermékeket említsetek :)
Az én (egyik) perverzióm a Da Marco reszelt parmezán (a Plus márkaterméke), amit - Fűszer és lélek Eszterének szavaival - "rendes ember nem vesz meg soha" :) Az én férjem - sajnos vagy nem - szó szerint nagykanállal eszi, és a 3000 Ft/kg-os árral és a teljesen korrekt ízzel egyetlen rivális sem versenyezhet. Ráadásul egy ideje nem Grana Padano-t, hanem igazi Parmigiano Reggiano-t töltenek a zacsiba.
Valljon színt akkor Kismacs, a felbujtó Kicsi Vú és Rio, hogy feledtessük vele az élet viszontagságait.
De üssünk két legyet egy csapásra. A másik, ezzel kapcsolatos kérdés a magyarországi lelőhelyek felderítésére irányul. Ha van kedvetek, posztoljatok arról, hogy ki milyen árut milyen minőségben hol vesz jó áron, különös tekintettel a bevált márkatermékekre. Vagy kommenteljetek Anánál a METRO Áruházról, vagy nálam a Plusról, és akkor legalább ezek a tippek egy helyen lesznek.
Kiegészítés: Ana kommentelhető Lidl ajánlatai.
Diszkusszió