Ez egy szűkszavú bejegyzés lesz. Aki még nem kóstolta, próbálja ki nbk csokis-diós rudacskáit. Csak annyit mondok, pörkölt dió és csoki! Nem csoda, hogy nálunk gyakori vendég. Az én arányaim most: 10 dkg dió, 16 dkg porcukor, 16 dkg liszt, 16 dkg vaj, só (200 fokon 20 perc sütés); 4 dkg holland kakaó, 6 dkg vaj, 1,5 dl víz, 15 dkg sötét nádcukor, 1 tk vaníliakivonat, 2 tojás (25 perc sütés). Ez kis gáztepsiben (20x33 cm) 2 cm magas lesz, kb. 3x6 cm-es rudacskákra szelve lehet jól bekapkodni. Szilikonformában sütni tilos, úgy nem fog megpirulni a dió. Légkeveréssel sem jó, mert felpúposodik. A csoki nálam lágy marad, talán mert kispórolok a rátétből pár tojást.
Nem mellesleg ez az első olyan fotóm, amely nem automata plusz makro beállításon készült, mégis ott lett éles, ahol én akartam :)
Diszkusszió