A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) egyszerű lány (1) élet (1) én (1) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lány (1) lány.net (1) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) saját blogom (1) sajt (20) sonka (1) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (5) tofu (2) tojásfehérje (10) történet (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zellergumó (1) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Mit kér a nép?

2008.01.12. 19:52   t3v, az okostojas

A blog statisztikáját időnként átböngészve értékes, vidám perceket szerzek magamnak. Kiderült például, hogy karácsonykor a fél világ kacsacombot akart enni. Örök toplistás a dagasztógép és a mihez kezdjünk a megmaradt tojásfehérjével poszt. Aztán ott vannak a konkrét és kevésbé konkrét kérdések, illetve a kijelentő mondatnak álcázott kérdések. Néha el nem tudom képzelni, mit keresett az illető, pláne, hogy az adott keresőkifejezéssel teoretice nem is találhatott volna ide.

Nézzük a legfrissebb termést!

pipi - Lássuk be: ez elég tág megfogalmazás.

fõzés+tudománya,avagy+okostojás+blogol - Ez mondjuk eléggé egyértelmű, de talán rövidebb lett volna begépelni az URL-t.

dupla sárgájú tojás - Lehet, hogy okos, de biztos nincs sárgája :)

1+meter+csoki - Minél hosszabb, annál jobb?

gyomorfekély receptek - Azt hiszem, a stressz lesz a kulcsszó.

"molnár+b.+tamás"+"bittera+dóra"+éltek - Zsenge egyetemista koromban egyik önreflexív esszémben viccesen megjegyeztem, hogy ha Chomsky látná ezeket a mondattani szerkezeteket, forogna a sírjában. A javító tanár pedig lazán alákanyarított egy szmájlit, és odaírta, hogy Chomsky professzor jelenleg az MIT-n tanít... Hiába, a nagy emberek már életükben megdicsőülnek :)

miért jó a kitchenaid - Erről talán Lila Fügét kellene megkérdezni.

liszt és élesztő nélküli kenyér - Na, erre én is kíváncsi lennék...

görögtanár - Még csak görög kajákról sem írtam sosem, bár a pita és gírosz be van tervezve.

A+négy+alapíz+szakácskönyve+-+Keserű - Erről biztosan tudom, hogy nem létezik. Úgy is mondhatnánk, a négy alapízből csak három van.

kacsa vedlés - Ezt legalább tudom, hogy miért.

da marco plusz nem eszik - Itt váláki nem beszélni mádzsár.

fornetti+kakaos+recept - Tudom ajánlani E. Margit receptjét, macerás, de kitűnő utánzat.

nyers krumpli - A krumpli vajon mi?

repa+szine - Hmmm, végül is akadtak problémák a magentával is, szóval a bújtatott kérdésnek tulajdonképpen van realitása.

ribizli felhasználása - Csakis kisbetűvel :)

nemisbeka blog - Nemisbéka nagy népszerűségnek örvend, rendszeresen keresik rajtam. (Most direkt csekkoltam, a gugliban az első találat.)

metro áruház csaptelep - Mindent azért én sem tudhatok :)

jalapeno popper - Vagy, vagy (esetleg, sőt :)

chocolate+mousse+jamie+oliver+mousse+por - Ajánlhatok egy szexi desszertet.

Jamie+Oliver+összes+receptje+magyarul - Esetleg egy nyelvtanfolyam? Addig is Jamie Oliver a startlapon.

piskóta+joghurt+tejszín+tejföl+meggy+Grocceni+kér - Én is gyakran kapom magam azon, hogy beszélek a tévéhez, de a kór még nem hatalmasodott el rajtam annyira, hogy a guglival diskuráljak :)

az+összes+sütemény+receptje - Ahogy egy Jagger nevű filozófus mondta: nem mindig kaphatsz meg mindent, amit akarsz :)

A képet a guglival találtam, de pszt!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr3287170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dalit · http://dalit.blog.hu/ 2008.01.12. 22:40:24

Régen nem röhögtem ilyen jót.:))))

Piszke/Candy's · http://www.piszke.blogspot.com 2008.01.12. 23:16:45

Igen!! A homorérzék még a csokinál is fontosabb az életben!! :-)))))

BadisKriszta · http://www.amipocakunk.freeblog.hu 2008.01.14. 20:09:17

Kedves Okostojás!
Köszönöm a kiokosítást. Az van, hogy összeolvasok itthon csendes magányomban sokmindent, pl. állítólag ez a Hulala vmi csodás cucc, és amikor egy hónapban egyszer átmegyünk Szegedre, akkor besöprök a polcról ilyesmiket különösebb elemzés nélkül, amik itt felénk nem léteznek.
Aztán az is van, hogy nem tudok szerbül, és a zselatin használati utasításával kapcsolatban kénytelen vagyok a Páromra hagyatkozni. Az egyiken azt írta szerinte, hogy (a 10 g-mos csomagot) 4 dl vízben kell oldani, a másikon meg azt, hogy 4 kanál vízben. Nekem az első hihetőbben hangzott, ezt a szívást...
DE!!! Akkor is érvényes ez a képlet, ha a tejszín csak két deci, viszont a krém azon kívül még hat tonna?
Üdv, és örök hála a segítségért, bocsi az offért, stb.
Kriszta

Cserke 2008.01.28. 10:04:59

Istenem, a gyomorfekély recept a legjobb.:)
Az általam ismert érintettek zsigerből produkáljál, könyv nélkül...