Az úgy volt, hogy megpróbáltam előállítani itthon egy kis Ferrero Rocher-t. Szerintem rájöttem, mivel lehet helyettesíteni a roppanós ostyaburkot, de az összhatáson azért még van mit finomítani. A titkos összetevő viszont biztos az Abonett :)
A hozzávalók aránya lazán kezelhető, nem kell különösebben méricskélni. Nincs benne tejszín, ezért nem olvad szét a szájban, és egyelőre nem elég mogyorós, amin valószínűleg nugát (Ázsia bolt) vagy Nutella hozzáadásával lehetne segíteni (a csoki egy részének kiváltásával, akkor vsz. az állaga is krémesebbé válik).
Kb. 20 darabhoz kell:
- 10 dkg nugátos tejcsoki (részemről Tesco márkatermék)
- 9 dkg étcsoki (1 tábla Boci pont ekkora, azért)
- 2 naaagy ek Nutella
- pörkölt törökmogyoró és sós(!) pisztácia kb. 3:1 arányú keverékéből úgy két púpos evőkanálnyi
- 2 szelet natúr Abonett
A mogyoró-pisztácia keveréket kb. három másodperc alatt darabosra turmixoljuk, az Abonettet recés késsel fél puffasztott rizs méretű :) cafatokra aprítjuk. A csokit mikróban éppen, hogy megolvasztjuk, belemegy a Nutella és a darabos mogyoró. A legvégén, amikor már majdnem kihűlt, akkor kell bele az Abonett, különben felpuhul. Mogyoródarabokkal megszórt formákba kanalazni, a tetejére is mogyoró, és rögtön menjen az egész a hűtőbe. Ha már megdermedt, szobahőmérsékleten tárolandó. Jó lett, de még kísérletezem a mogyorós íz fokozásán.
Viszont öntőformának megtaláltam az ideális megoldást, a bonbonos dobozok műanyag betétrésze ugyanis a puhább trüffelek kiugrasztásakor betöri a pralinék tetejét. Szóval az a műanyagtálca, amibe a kisebb húsvéti nyulakat (télen csokimikulásokat) állítják a boltban, na, az az. A mérete is elég jó (a mininyúlé még jobb lenne), rugalmas, nagyon sok mélyedés van benne (vagyis egyszerre sok praliné készíthető), és többször is felhasználható. Használat előtt fertőtlenítése ajánlott.
További trüffelek, bonbonok, pralinék.
Diszkusszió