Jól néz ki a tálban a sok csövecske, ugye? Legközelebb burkoljon szalonnába májat, akinek két anyja van :) A máj csúszik, a vékony szalonna szakad - na jó, a látvány (és az íz) talán kárpótol a sérelmekért. Bede bácsi megjegyzésére reflektálva ismét rámutatnék a baconszalonnaság létjogosultságára.
Két főre, kéthetente (.pdf) kell hozzá:
- hideg idő
- 30 dkg csirkemáj
- 10 dkg húsos szalonna
- só, bors
- vaj
- 1 d. gerezd fokhagyma
- 2 tk juharszirup
- 2 ek balzsamecet
Elkészítése valami állati hosszadalmas és bonyolult. Kinyitjuk a konyhaszekrényt, kivesszük azt, ami először a kezünkbe akad, majd megalkotjuk az ízkoncepciót. A májdarabokra valahogy ráeszkábáljuk a szalonnát. Kanálnyi vajon megkapatjuk a zúzott fokhagymát, a serpenyőbe belefektetgetjük a májakat, sózzuk, borsozzuk, pár perc múlva megfordítjuk, borsozzuk. Amikor a szalonna szép pirosra pörkölődött, aláküldjük az édeset és a savanyút, forralunk rajta egyet, tálaljuk. A sűrű szaft kenyérrel kiválóan tunkolható. A balzsamecet pont annyit dob rajta, hogy ne legyen száz százalékosan szokványos. A szalonnapörc meg mindig jó :)
Diszkusszió