Ami a fényképen néhány összekötő vonal híján úgy fest, mint Kippkopp, a gesztenyegyerek, valójában egy tojásfehérje-terminátor. Roletti helyett fagylalt mellé, egyben az abból kimaradt fehérje hasznosítására egyaránt alkalmas. Rágcsás állagánál fogva felettébb vicces szájüregi élményt nyújt, és az összetevőit meghazudtolva enyhén mézízű.
Kell hozzá (a kellő arányban felszorozva):
- 1 tojásfehérje
- csipet só
- 4,5 dkg fruktóz (9 dkg cukor)
- 3 dkg zúzott kukoricapehely (Hahne natúr)
- 6 dkg reszelt étcsoki
A sóval és cukorral kemény habbá vert fehérjébe belekeverjük a többi hozzávalót (nem kell óvatoskodni), aztán kiskanállal tepsire adagoljuk, és 170 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. A könyvem (The Book of Chocolates and Petits Fours) szerint golyókat kellene kapni - nos, a túlságosan sok megmaradt tojásfehérje felett diszponálók kísérletképpen próbálkozhatnak a kukopehely arányának növelésével, mások inkább örvendjenek a korongok láttán. A leválasztással igyekezni kell, mert ahogy hűlnek, rágyógyulnak a tepsire, mint a duchesse.
Diszkusszió