Így jár az, aki folyton talál fontosabb elfoglaltságot a blogírásnál. Azért talán néhány hasznos tippet hozzá tudok tenni a leíráshoz.
Én konzerv sűrített tejet szereztem be, és később részletezendő célra akartam DDL-t gyártani. A zárt, címkéjétől megfosztott dobozt annyi vízben, amennyi bőven ellepte, feltettem főni, és forrástól számított két órán át hagytam csendesen bugyborogni a takarékra állított tűzhelyen. Megvártam, amíg kihűl, aztán felnyitottam. Az így kapott krém nem folyós szósz lett, hanem kenhető állagú pudingszerűség (fényképes bizonyíték), szóval igazából rövidebb idő alatt elkészült. A témában végzett előtanulmányaim alapján nem hittem volna, hogy ezt fogom mondani, de a végeredmény nem elég édes, így a további felhasználás előtt feltuningoltam sötét nádcukorral.
DDL kisokos
- Dulce de leche készítési módok (WikiHow)
- Miért nem robban fel a vízben hevített, zárt konzervdoboz? (TTAMAS)
- Cukrozott sűrített tej konzerv lelőhelyek: Angol Csemege (Pécs, de januártól mindenhová szállító webshopként üzemel tovább) és Sajtház (Budapest). A Nestlé Carnationt tartják.
- DDL bolti tejből és kristálycukorból (Zsuzska tápláléka)
- Felnyitott konzervből (Chili&Vanília)
- Lebovitz módra (Sajtkukac)
- Duplafalú edényben valamivel lassabban, de ugyanúgy karamellizálódik a cukor, és közben nem kell izgulni, vajon odakozmál-e.
Diszkusszió