A főzés tudománya

Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak

Diszkusszió

Fogalmak

áfonya (1) alma (3) bab (1) babapiskóta (2) balzsamecet (3) citrom/lime (23) citromfű (1) coca (4) csili (6) csoki (52) curry (5) dinnye (1) dió (12) eper (1) fahéj (5) fehérbor (10) fokhagyma (22) gesztenye (9) gomba (7) gyömbér (9) hal (4) húsvét (1) joghurt (2) juhtúró (2) kacsa (2) kakaóbab (1) kapor (2) kávé (6) kókusz (11) krumpli (7) kukorica (2) kukoricaliszt (2) lencse (2) máj (3) mák (5) maláta (1) málna (2) mandula (9) marcipán (1) marha (3) mascarpone (9) meggy (21) méz/juharszirup (5) miszo (1) mogyoró (10) mogyoróvaj (3) mustár (4) narancs (7) nugát/nutella (6) ötfűszer (1) padlizsán (1) pillecukor (2) pipi (7) rozmaring (2) rum (2) sajt (20) sonka (2) spárga (4) spenót (3) szalonna (7) szilva (1) szójaszósz (1) tea (1) tejszín (60) tészta (6) tofu (2) tojásfehérje (10) torma (1) túró (10) vanília (20) vízigesztenye (1) vörösbor (10) zabpehely (3) zöldborsó (1) zsálya (1) zselatin (3) *czimkefelhő*

I want it all

Kér fény post

Kontakt

okostojas (pont) gasztro (kukac) gmail (pont) com

Copyright

Creative Commons Licenc

Stat

Nonhumán életformák a harmadik emeleten

2008.06.04. 20:56   t3v, az okostojas

A kolibri :) békésen táplálkozik a növényeken, szívogatja a nektárt a törökszegfű kelyhéből. Telt virágú színkeverék, ez állt a vetőmag zacskóján. Ám mintha már csírájában érezte volna, hogy lokális színdinamikai terv készül, és egy kivétellel minden tő rózsaszín virágot bontott. A lepkét pedig elfelejtették értesíteni a kísérleti eredményekről: elvileg a 440 nm hullámhosszú (indigó-ibolya) fénysugarakat preferálja (.pdf), mégis rájár a pinkre. Nem mintha bánnánk: ahol kettőnek van elég kaja, ott jut a többi állatnak is :)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://okostojas.blog.hu/api/trackback/id/tr1504002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

starfokker · http://starfokker.blogspot.com 2008.06.04. 23:47:52

van abban egy kis illatanyag meg táplálék is amit szeret:) akár pink, akár nem:D tudtad, hogy kacsafarkú szender a neve?:)

starfokker · http://starfokker.blogspot.com 2008.06.04. 23:48:30

ja igen tudtad, ott a link:))))

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2008.06.05. 22:16:21

Hiába, egy természettudorral állsz szemben :)

starfokker · http://starfokker.blogspot.com 2008.06.07. 18:56:04

Te meg egy biológuspalántával:D

bodza · http://bodzablog.freeblog.hu 2008.06.18. 21:34:08

hmm :) hogy tudtad lekapni? hozzám is járt egy kicsike, igen ide a hetedikre, amikor a tűzliliomom - narancsszínű - virágzott. De olyan kis félszeg, hogy mikor megmoccantam a függöny mögött, már el is illant. Fókuszálni sem volt időm. Anno én is kolibrinek hittem, de gyorsan utána néztem, lévén nálunk nem lehet ilyesmi és tuti nem az állatkertből szabadult el a kicsike. Akkor tudtam meg, hogy mennyire kell védeni őket és mekkora utat tesznek meg a Földközi tengertől hazánkig. Szóval gratula a képhez!

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2008.06.20. 22:24:27

Ez a példány nagyon barátságos - nonlepkeként számomra legalábbis úgy tűnik, mindig ugyanarról a látogatóról van szó :) Amikor a virágoknál matatok, simán megközelíti őket, és békésen elszippantgat mellettem az elképesztően hosszú pödörnyelvével.

A gépet kikapcsolás után mindig visszaállítom automatára, hogy ne kelljen a beállítással vacakolni, ha valamit hirtelen le akarnék kapni. Amikor a fotóalany ismételten berepülést végzett, bementem a masináért, kihoztam, négyszer kattintottam, volt köztük életlen is, ezen látszott a legjobban. Szóval nincs trükk, csak szerencse, hogy ez egy szelíd háziállat :)
süti beállítások módosítása